Training

Training en coaching zie ik als instrumenten om advies te implementeren. Als middelen om naar een beoogd doel en resultaat toe te werken. De kern van mijn trainingen omvat persoonlijk leiderschap in communicatie, management en sales, voor directie, management en medewerkers. Variërend van persoonlijke ontwikkelingstrajecten die zich over 1,5 jaar uitspreiden tot eendaagse vaardigheidstrainingen met bijvoorbeeld functioneringgesprekken als thema.

Allereerst stel ik met de opdrachtgever een plan van aanpak samen en spreek met toekomstige deelnemers over doel, resultaat en ontwikkelbehoefte. We plannen één of meerdere dagen en zetten desgewenst extra trainers of acteurs in. Voor een multidimensionaal

en professioneel maatwerktraject werk ik vaak en graag samen met partners. Wat te denken van een boksclinic als metafoor van leiderschap en communicatie(stijlen)? Of gesprekken met asielzoekers als coach?

In plaats van een vastomlijnd programma, werk ik bij voorkeur thematisch en met de actualiteit. Thema’s kunnen zijn: Hoe manage ik mijn manager, delegeren versus controleren, HR cyclus, accountmanagement, telefonische acquisitie, de klant centraal etc. Gedurende het hele traject is het essentieel continu vewachtingen af te stemmen en bij te sturen waar nodig. Altijd transparent en resultaatgericht. Oprecht en eerlijk. Ik houd van de dynamiek, interactie en energie van groepen en geniet als ik ontwikkeling bij individuen en in groepsprocessen waarneem.

“Jurgen brengt structuur en geeft vrijheid. In een veilige leeromgeving daagt hij zijn deelnemers respectvol uit hun grenzen te verleggen. Hij is energiek en stimuleert. Met plezier reikt hij nieuwe inzichten en mogelijkheden aan. Zijn inlevingsvermogen in de groep en individuele deelnemers is groot. Altijd flexibel en creatief zoekt hij naar de aanpak die inspireert. Op deze manier halen zijn deelnemers er datgene uit, dat aansluit bij hun leerdoelen en ontwikkelingsfase.”