Coaching

In zowel individuele coaching als teamcoaching is het mijn doel om mensen tot nieuwe inzichten te laten komen, zodat ze zich in een gewenste richting kunnen ontwikkelen.

Iedere bijeenkomst is uniek en start met een blanco kader dat we, afhankelijk van de vraagstelling, samen invullen.

“De energie die Jurgen Reese in zijn trainingen en coachingstrajecten inbrengt én genereert, maakt hem tot een interessante sparringpartner voor management, directies en teams.”

Persoonlijke Coaching

Voorwaarde voor succesvolle, persoonlijke coaching is intrinsieke motivatie bij het individu. Een coachee moet zelf willen en idealiter neemt hij dus zelf contact met mij op. Een traject kan pas succesvol zijn als er een klik is tussen coachee en coach. Daarnaast is het van belang dat een coachee beschikt over een bepaalde mate van reflecterend vermogen. Om deze redenen is het eerste gesprek altijd op ‘no cure no pay’ basis. Ik wijs nooit af. Wel adviseer ik of verwijs ik door als ik niet de juiste coach voor een coachingsvraag kan zijn.

De insteek van coaching is altijd werk gerelateerd en er bovendien op gericht de ander bij zijn persoonlijke, professionele ontwikkeling te helpen. Een traject omvat meestal vijf sessies. Een leidinggevende is aanwezig bij zowel intake als afronding.
Ik coach vanuit eigen verbazing en nieuwsgierigheid. Luister en stel veel vragen, waardoor iemand zelf op ideeën of nieuwe mogelijkheden komt. Alleen dan kan een nieuw inzicht tot nieuw gedrag leiden. Ik heb mijn doel bereikt als ik zie dat iemand geraakt wordt en daadwerkelijk met een inzicht in de praktijk aan de slag gaat.

Teamcoaching

Ieder team uniek, dus ieder traject uniek!

In teamcoaching leer ik teams en teamleden weer naar elkaar luisteren, zich (opnieuw) met elkaar verbinden en samenwerken. Echte verbinding met elkaar en commitment aan een doel is alleen mogelijk als deze van binnenuit komt. Zelfs als er in de (werk)omgeving veel uitdaginen zijn. Ik breng structuur aan, inspireer tot nieuwe ideeën en verken samen met deelnemers praktische oplossingen die tot resultaat leiden. Ik heb mijn doel bereikt als een team vanuit gemeenschappelijkheid doelen formuleert en tot actie over gaat.

Jurgen Reese onderschrijft als coach de gedragscode van het N.I.P. (Nederlands Instituut van Psychologie).